Apuvälineitä ja apuvälinepalveluita tarjoava Respecta on solminut yhteistyösopimuksen pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähden kanssa uuden kelaustuolin sponsoroinnista.
Viisinkertainen paralympiakultamitalisti ja 100 metrin kelauksen maailmanennätyksen haltija Leo-Pekka Tähti nähdään tulevaisuudessa radalla urheilu- ja aktiivikäyttöön tarkoitetuista pyörätuoleistaan tunnetun Wolturnuksen kelaustuolilla. Respecta on Wolturnuksen jakelija Suomessa.
“Leo-Pekka Tähti on koko alan suunnannäyttäjä ja uranuurtaja. Olemme todella ylpeitä ja iloisia siitä, että voimme tukea hänen urheilu-uraansa. Missiomme on tarjota laadukasta ja itsenäistä elämää mahdollistamalla pienten ja suurten unelmien saavuttaminen. Siksi vammaisurheilun tukeminen on tärkeä osa strategiaamme”, sanoo Respectan toimitusjohtaja Sasu Leskelä.
Istuma-asennon säätäminen, rungon keveys ja vakaus ovat kelaustuolin tärkeitä ominaisuuksia, sillä niillä saatu sekunnin sadasosien parannus voi ratkaista kilpailun. Tähti ja katsojat elivät toukokuussa kauhunhetkiä, kun Tähden kelaustuoli napsahti poikki kesken 400 metrin kelauksen 34 km/h vauhdissa. Onnettomuuden jälkeen hän palasi jälleen vanhaan, hänelle custom-työnä tehtyyn kelaustuoliin, joka on nyt tullut tiensä päähän.
Uutta kelaustuoliaan testannut Leo-Pekka Tähti kommentoi aurinkoisesta Espanjasta: “Uusi kelaustuoli on tuntunut lupaavalta. Mittasuhteet olivat alusta asti hyvin kohdillaan ja hienosäätöä sen suhteen on tarvinnut tehdä vain vähän. Kelaustuoli tuntuu edelliseen verrattuna kevyemmältä, mikä vaikuttaa positiivisesti lähtökiihdytykseen. Lisäksi kaarreominaisuudet tuntuvat vakaalta, jotka korostuvat 200 metrin ja 400 metrin matkalla.”
Seuraavaksi Tähden tavoitteissa ovat 2019 Dubain yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailut: “Fiilikset ovat siis tässä vaiheessa erittäin hyvät ja odotukset kohti ensi kesää nousevat. Ensi vuoden tärkeimmät kisat ovat Dubaissa, jossa menestystä haetaan vähintään kolmella matkalla - 100 metrillä, 200 metrillä ja 400 metrillä.”
Pyörätuolikelaus on urheilulaji, jossa kilpaillaan eripituisilla matkoilla kolmipyöräisillä kelaustuoleilla. Pyörätuolikelaus on yksi laajimmin harrastetuista vammaisurheilulajeista. Pyörätuolikelaus on ollut mukana paralympialaisten lajeissa alusta asti.