Ruoka-ainesten pilkkominen ja keittäminen
Ruuanlaittoon liittyy tärkeänä osana ruoka-ainesten pilkkominen. Mikäli käsivoimat ovat heikot tai sormien nivelet ovat jäykät ja kivuliaat, on leikkuuveitsien, kuorimien ja juustohöylien käyttäminen hankalaa. Ruoka-ainesten paikallaan pitäminen voi olla vaikeaa, jos on käytössä vain yksi käsi tai puristusvoima on heikko.
Keittämisen suurin haaste on kuuman keitinveden kaataminen pois kattilasta, varsinkin jos sen pitäisi tapahtua yksikätisesti tai yläraajojen voimat ja liikelaajuudet ovat heikentyneet. Puurojen ja kastikkeiden sekoittaminen kuumassa kattilassa rasittaa varsinkin kivuliaista rannevammoista ja lihasheikkoudesta kärsiviä kokkaajia.
Vinkkejä ruoanlaittoon:
|
Valitse pilkkomiseen |
Koko kämmenellä käytettävät joustosankaiset sakset |
Dycem-liukuestealuset helpottavat |
Yleispidin ja leikkuulauta FIX pitää paikoillaan |
Kiehuvan keitinveden kaatamisen sijasta käytä |
Sähkötoiminen sekoittaja Stirr vapauttaa kuumien |